FÅ EN BÆREDYGTIG HVERDAG

Få en bæredygtig hverdag

Stadig flere ønsker at leve bæredygtigt. Klimaforandringer er drivkraften for mange. Men bæredygtighed handler ikke kun om klima. I 2022 kom krigen til Europa. Ud over ukrainernes lidelser, har Ruslands brutale angreb skabt energikrise, fødevarekrise, rentestigning og galopperende inflation.

Bæredygtighed kræver således også, at vi bekæmper krig, økonomisk ulighed, befolkningseksplosion, sult, fattigdom, flygtninge- og indvandrerproblemer, tab af biodiversitet og rovdrift på Jordens begrænsede ressourcer.

Bæredygtighed indebærer, at vi ikke på nogen måde påfører Jorden eller livet på Jorden uoprettelige skader. Dermed kan vi give Jorden videre til vores børn og børnebørn i samme tilstand, som vi selv modtog den, inden industrialiseringens rovdrift tog fart.

FN har lavet en To Do Liste med 17 opgaver der skal løses for at bringe kloden på ret kurs. Listen har fået navnet FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, og den indeholder de 17 vigtige punkter, som vi skal opnå inden 2030. Danmark har vedtaget 197 målepunkter, der skal vise, om Danmark opfylder verdensmålene i 2030.

Herunder får du eksempler på hvordan din verden ser ud med de bæredygtige briller på.